Skip to main content

Presentem el primer conte escrit pels nens i nenes de Som-Riu amb la col·laboració de Nymmynbooks.

La Yanira, la Lucina, la Romaissa, l’Ashley i el Ginés del projecte Som-Riu han inventat i il·lustrat un conte on es reflecteixen valors com l’amistat, el respecte i l’aventura, així com que hi hagués elements fantàstics que van ser la llavor de crear un superheroi.

La idea de crear un conte neix del taller «Foment de la lectura» proposat per Nymmynbooks, a partir dels interessos i inquietuds dels infants i adolescents de 9 a 15 anys de Som-Riu.

Darrere del nom de nymmynbooks hi ha dues amigues emprenedores, la Naomi i la Mercè, que van proposar aquest taller.

Durant aquest taller de 4 sessions els nens i nenes participants han treballat les habilitats de comprensió lectora i l’expressió escrita i han desenvolupat habilitats comunicatives, capacitat d’organització i el treball en equip mentre feien servir la imaginació i la creativitat.

taller per fomentar la lectura

Beneficis pels infants d’escriure un conte

En escriure un conte els nens i nenes estimulen la imaginació i la creativitat, els ajuda a aprendre a resoldre conflictes i a saber com han d’actuar per ser empàtics i respectuosos, ja que poden comprendre els valors, i entendre el món que ens envolta i ampliar el coneixement.

Els contes són una eina pedagògica que permet satisfer la curiositat dels infants, alhora que poden accedir a nous aprenentatges i coneixements d’una manera senzilla i atractiva per a ells.

A més, de ser una eina pedagògica, la cocreació en grup fomenta la participació, la cooperació i interacció amb altres nens i nenes, així com augmenta la confiança i les capacitats i habilitats comunicatives i fa que l’aprenentatge sigui divertit.

Som-Riu, un espai inclusiu i de lleure educatiu

Aquest conte va néixer a partir d’un joc on els infants reflexionaven sobre la importància del fet que la diversitat ha d’estar inclosa perquè tothom se senti representat.

És la història de tres amics que viuen una aventura en una realitat paral·lela, amb dos dracs i un clau molt especial. Durant tres setmanes han cocreat junts aquesta fantàstica història d’aventures, amistat i amor entre tres companys d’escola que es troben de manera sorprenent en un món paral·lel.

A més del llibre editat també han dissenyat 3 punts de llibre amb les il·lustracions i creacions dels infants. Voleu unir-vos a l’aventura de l’Elaya Manuel, Álex i Raquel?

Descarrega't el conte «La batalla de los sueños»

Per les educadores que han acompanyat en aquest procés valoren l’experiència com molt enriquidora i especial, gràcies a la implicació i les ganes de tothom en aquest projecte que esperem tornar a repetir.

Som-Riu és un espai de tardes on es realitzen activitats lúdiques educatives perquè els infants aprenguin a desenvolupar les seves capacitats socials i emocionals i adquirir hàbits.

Deixa’ns a comentaris si has llegit el conte i què t’ha semblat aquesta proposta de taller.

Si tens alguna idea de taller solidari, envia’ns la teva proposta a saoprat@saoprat.net.  Suma’t a Saó!

foment de la lectura pels infants i adolescents

Articles relacionats

SaóNeteja visita el laboratori de Bella Aurora

| #femSaó, Actualitat | No Comments
L'equip de Saó Neteja va participar en un taller realitzat amb els laboratoris Bella Aurora El nostre equip de SaóNeteja van gaudir d'una jornada molt especial a les instal·lacions de…
bullying al prat

Entrevista sobre l’assetjament escolar o bullying al Prat

| #femSaó | No Comments
Entrevistem a Gala Montseny i a Josep Maria Palacios, Mediadors del Servei de Mediació Comunitària de l'Ajuntament del Prat de Llobregat per parlar sobre com acompanyar els casos d’assetjament en…
nova ciutadania el prat

Entrevista a Jesús Gómez de Nova Ciutadania d’El Prat

| #femSaó | No Comments
El Jesús Gómez és el tècnic de Nova Ciutadania del Servei d'Acció Social del Prat de Llobregat. Amb ell parlem sobre el tipus d’acollida que fa la ciutat del Prat…

Coneixem qui hi ha darrera de Nymmynbook

| #femSaó | No Comments
La Naomi Gómez i la Mercè Cabrera són les autores del blog Nymmynbook on fan ressenyes i recomanacions sobre tota mena de llibres. Comparteixen amb els altres la seva passió…
0 0 vots
Article Rating
Subscriu-te
Notificar de
0 Comments
Comentaris en línia
Veure tots el comentaris
Share This