Skip to main content

Què és el speed dating laboral o speed interview?

El speed dating laboral, o job datingspeed consisteix en realitzar entrevistes laborals ràpides de 5 – 10 minuts aproximadament, on els aspirants exposen les seves competències i experiències professionals als reclutadors.

D’aquesta manera l’empresa té una primera impressió i si està interessada, pot concretar una altra entrevista de selecció més exhaustiva.

Aquesta pràctica és una evolució del speed dating terme que fa referència a tenir moltes cites ràpides. Va néixer als Estats Units a la dècada dels 90 i va ser creat per Rabbi Yaacov Deyo. El primer esdeveniment es va celebrar en un cafè en Beverly Hills l’any 1998, amb l’objectiu de què els jueus joves i solters es coneguessin i es casessin.

Actualment, moltes entitats fan ús del speed dating laboral per donar a conèixer als seus candidats i candidates a les empreses amb les quals col·laboren.

Es tracta d’una tècnica de processos de selecció innovadora i eficient. Perquè, per una banda, permet al reclutador conèixer a més candidats en menys temps i per l’altre, l’entrevistat pot presentar les seves candidatures a diferents processos de selecció.

A Saó des de l’any 2018 hem realitzat speed dating laboral

Des del 2016, Saó forma part de la xara Incorpora un programa de la fundació “La Caixa” que ofereix una xarxa de 410 entitats socials agrupades territorialment que permet donar resposta a les necessitats de les empreses i les persones.

L’any 2017 vam organitzar el primer Speed Dating amb persones voluntàries de l’oficina de La Caixa. I en el 2018 vam fer el segon speed dating al Citylab col·laborant amb la xarxa d’entitats que formen part d‘Incorpora Baix Llobregat, on es van aglutinar a 14 empreses i 100 persones candidates.

El Speed dating laboral és una eina fonamental durant la preparació als processos de selecció de candidatura dins de l’itinerari d’inserció d’Ocupació. Els i les participants poden assajar i millorar les seves habilitats de comunicació i guanyar seguretat a l’hora de superar amb èxit les entrevistes de selecció, especialment aquelles persones que presenten dificultats per accedir al món laboral.

Podem generar una situació semblant a la d’una entrevista de treball, ja que alguns participants no han assistit mai a una entrevista de selecció i aquesta preparació els ajuda a tenir coneixement de les seves capacitats i competències.

Durant més d’una hora es van realitzar una ronda d’entrevistes ràpides on els candidats i les candidates van poder presentar el seu currículum i explicar les seves aptituds i perspectives professionals.

Des de Saó impulsem l’ocupabilitat al territori amb el speed dating laboral

Vam celebrar l’últim speed dating laboral el passat 13 de desembre a l’edifici corporatiu d’Aigües del Prat on les empreses del Baix Llobregat van confirmar que volen formar part del teixit laboral compromès amb la inserció sociolaboral.

En aquesta ocasió han participat les empreses com Catalana Occidente, Double Group, Calamar, Mèlia, Triangle, Sifu, i un total de 53 participants que formen part del projecte d’Ocupació, i també en aquesta ocasió, del servei Prelaboral del Prat de Llobregat.

Articles relacionats

Des de Saó Prat acompanyem a més de 300 de joves en un any

| Joves | No Comments
Parlem amb la Melodie, la coordinadora dels projectes de joves de Saó Hola Melodie, podries dir-nos quina és la teva missió a SaóPrat? La meva missió a Saó és acompanyar…

Entrevista als responsables de l’Empresa d’Inseció

| Empresa d'Inserció | No Comments
El Jordi, la Berta i l’Olga estan al capdavant de les tres línies d’activitat de l’Empresa d’Inserció de SaóPrat, Reformes, Disseny i Neteja. Ens expliquen com va néixer l’Empresa d’Inserció…
Tallers d'alfabetització lingüística al Prat

Tallers d’Integració, un espai d’alfabetització lingüística i participació per a dones migrants

| Infància i família | No Comments
Avui parlem amb la Rosa i la Begonya, dues voluntàries i les impulsores del projecte Tallers d'Integració, espai d'alfabetització lingüística per afavorir la integració de les dones migrants Com van…

El speed dating laboral, una oportunitat per als i les participants dels projectes d’ocupació de Saó

| Actualitat, Ocupació | No Comments
Què és el speed dating laboral o speed interview? El speed dating laboral, o job datingspeed consisteix en realitzar entrevistes laborals ràpides de 5 - 10 minuts aproximadament, on els…
0 0 vots
Article Rating
Subscriu-te
Notificar de
0 Comments
Comentaris en línia
Veure tots el comentaris
Share This