Skip to main content

Què és el speed dating laboral o speed interview?

El speed dating laboral, o job datingspeed consisteix en realitzar entrevistes laborals ràpides de 5 – 10 minuts aproximadament, on els aspirants exposen les seves competències i experiències professionals als reclutadors.

D’aquesta manera l’empresa té una primera impressió i si està interessada, pot concretar una altra entrevista de selecció més exhaustiva.

Aquesta pràctica és una evolució del speed dating terme que fa referència a tenir moltes cites ràpides. Va néixer als Estats Units a la dècada dels 90 i va ser creat per Rabbi Yaacov Deyo. El primer esdeveniment es va celebrar en un cafè en Beverly Hills l’any 1998, amb l’objectiu de què els jueus joves i solters es coneguessin i es casessin.

Actualment, moltes entitats fan ús del speed dating laboral per donar a conèixer als seus candidats i candidates a les empreses amb les quals col·laboren.

Es tracta d’una tècnica de processos de selecció innovadora i eficient. Perquè, per una banda, permet al reclutador conèixer a més candidats en menys temps i per l’altre, l’entrevistat pot presentar les seves candidatures a diferents processos de selecció.

A Saó des de l’any 2018 hem realitzat speed dating laboral

Des del 2016, Saó forma part de la xara Incorpora un programa de la fundació “La Caixa” que ofereix una xarxa de 410 entitats socials agrupades territorialment que permet donar resposta a les necessitats de les empreses i les persones.

L’any 2017 vam organitzar el primer Speed Dating amb persones voluntàries de l’oficina de La Caixa. I en el 2018 vam fer el segon speed dating al Citylab col·laborant amb la xarxa d’entitats que formen part d‘Incorpora Baix Llobregat, on es van aglutinar a 14 empreses i 100 persones candidates.

El Speed dating laboral és una eina fonamental durant la preparació als processos de selecció de candidatura dins de l’itinerari d’inserció d’Ocupació. Els i les participants poden assajar i millorar les seves habilitats de comunicació i guanyar seguretat a l’hora de superar amb èxit les entrevistes de selecció, especialment aquelles persones que presenten dificultats per accedir al món laboral.

Podem generar una situació semblant a la d’una entrevista de treball, ja que alguns participants no han assistit mai a una entrevista de selecció i aquesta preparació els ajuda a tenir coneixement de les seves capacitats i competències.

Durant més d’una hora es van realitzar una ronda d’entrevistes ràpides on els candidats i les candidates van poder presentar el seu currículum i explicar les seves aptituds i perspectives professionals.

Des de Saó impulsem l’ocupabilitat al territori amb el speed dating laboral

Vam celebrar l’últim speed dating laboral el passat 13 de desembre a l’edifici corporatiu d’Aigües del Prat on les empreses del Baix Llobregat van confirmar que volen formar part del teixit laboral compromès amb la inserció sociolaboral.

En aquesta ocasió han participat les empreses com Catalana Occidente, Double Group, Calamar, Mèlia, Triangle, Sifu, i un total de 53 participants que formen part del projecte d’Ocupació, i també en aquesta ocasió, del servei Prelaboral del Prat de Llobregat.

Articles relacionats

SaóNeteja visita el laboratori de Bella Aurora

| #femSaó, Actualitat | No Comments
L'equip de Saó Neteja va participar en un taller realitzat amb els laboratoris Bella Aurora El nostre equip de SaóNeteja van gaudir d'una jornada molt especial a les instal·lacions de…
bullying al prat

Entrevista sobre l’assetjament escolar o bullying al Prat

| #femSaó | No Comments
Entrevistem a Gala Montseny i a Josep Maria Palacios, Mediadors del Servei de Mediació Comunitària de l'Ajuntament del Prat de Llobregat per parlar sobre com acompanyar els casos d’assetjament en…
nova ciutadania el prat

Entrevista a Jesús Gómez de Nova Ciutadania d’El Prat

| #femSaó | No Comments
El Jesús Gómez és el tècnic de Nova Ciutadania del Servei d'Acció Social del Prat de Llobregat. Amb ell parlem sobre el tipus d’acollida que fa la ciutat del Prat…

Coneixem qui hi ha darrera de Nymmynbook

| #femSaó | No Comments
La Naomi Gómez i la Mercè Cabrera són les autores del blog Nymmynbook on fan ressenyes i recomanacions sobre tota mena de llibres. Comparteixen amb els altres la seva passió…
0 0 vots
Article Rating
Subscriu-te
Notificar de
0 Comments
Comentaris en línia
Veure tots el comentaris
Share This