Skip to main content

“Petita empresa, gran propòsit, enormes oportunitats” 

19 empreses i organitzacions han participat a la II Jornada Transformem  col·laborant de SaóPrat 

El 3 de maig de 2022 s’ha celebrat la II Jornada Transformem Col·laborant organitzada per SaóPrat que ha aplegat 19 empreses compromeses entorn el tema “Petita empresa, gran  propòsit, enormes oportunitats”. A la jornada també ha participat el Juan Pedro Pérez (1r Tinent Alcalde, Innovació, Agenda 2030, Next Generation) i el Juan Carlos Moreno (4tTinent  D’alcalde Desenvolupament Econòmic).

La jornada s’ha iniciat amb una conferència de Josep M Canyelles, coordinador de l’associació Respon.cat i expert reconegut en RSEque ha fet un recorregut de l’evolució del concepte de la  responsabilitat social empresarial identificant les principals tendències actuals, que se  centren en: economia circularempresa saludable empresa amb propòsit, com a eixos per  crear valor compartit de l’empresa als seus grups d’interès.

També s’han posat de relleu les oportunitats i avantatges de les empreses que gestionen la seva RSE, doncs la RSE es visibilitza com a una eina essencial per tal que les empreses excel·leixin  tot impulsant la innovació i generant confiança de manera que puguin tenir posicions centrals  en els seus mercats i per poder atreure i fidelitzar talent.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) sumen i creen un marc de referència per a  que les empreses, l’administració pública i el sector social puguin definir accions que contribueixin al bé de la humanitat des de lògiques de diàlegs i aliances.

Les empreses participants han pogut compartir i explicar les pràctiques responsables que ja tenen en marxa així com les reflexions sobre els aspectes claus per a seguir aprofundint en la seva RSE.

  • El David Pugés (ceo de Mail Boxes ETC el Prat) ha parlat de la importància d’involucrar  els treballadors i treballadores en les accions vinculades a l’estratègia de RSE i de crear  les condicions per a que se sentin feliços en el seu exercici professional.
  • La Noemí Julià (responsable de RRHH de Plastiverd) ha compartit com abordar els  relleus generacionals dels equips amb una mirada de diversitat i de generar oportunitats  a persones que en altre cas no superarien un procés de selecció.
  • El Sergio Bonillo (director de Serveis de l’Emilio Sánchez Academy) incidia sobre la  importància dels valors i de com és necessari fer accions de conscienciació i de formació  per donar a conèixer els valors vinculats a una gestió responsable.
  • L’Imanol Crespo (Director de El Prat Comunicació) ha posat en valor el caràcter de subsidiarietat dels ODS i de la inherència de la RSE a tota l’organització, per a que  l’empresa s’interpel·li sobre la seva cadena de valor per analitzar-la i millorar-la des dels  paradigmes de la gestió socialment responsable.
  • El Juan Carlos Moreno (regidor de Desenvolupament Econòmic de l’ajuntament del Prat del Llobregat) ha manifestat la importància de la col·laboració públic – privada per avançar conjuntament en els múltiples reptes que presenten els ODS i la gestió socialment responsable.

Aquest dinar-jornada ha estat un espai de diàleg entre els diferents actors de la ciutat del Prat de Llobregat, en el qual s’han pogut compartir bones pràctiques i s’ha esbossat el repte de seguir  generant espais de conversa per generar noves aliances i col·laboracions que situïn el Prat de  Llobregat com a un Territori socialment responsable. 

La Jornada ha tingut lloc a L’Artesà, un restaurant emblemàtic de la ciutat del Prat de Llobregat amb més de 100 anys d’història i amb cuina de proximitat.

jornada transformem col·laborant

jornada transformem col·laborant

Antecedents de la Jornada

Les jornades Transformem Col.laborant que organitza l’Associació SaóPrat van néixer amb l’objectiu de generar espais de coneixement, diàleg i de networking entre empreses,  organitzacions i administració per avançar junts cap a la transformació social.

El maig 2018 es va celebrar la I Jornada, que va aplegar 60 persones entre empreses i  organitzacions entorn el tema del Valor Social Integrat, com conèixer el valor que les  organitzacions generen en la societat i la metodologia per quantificar-lo. A més de ser una eina  comunicativa molt important, el Valor Social Integrat és un complement estratègic necessari  en plans de RSE i memòries de sostenibilitat.

Articles relacionats

6 factors de protecció familiar que garanteixen el desenvolupament dels infants

| Infància i família | No Comments
La família és un element clau en el creixement i aprenentatge dels infants a partir de diverses formes com el llenguatge, la comunicació o les interrelacions. La família fomenta l'adquisició…
construccio circular

Reutilitzar els materials de les obres de construcció evita l’equivalent al que generen 27 cotxes

| #femSaó | No Comments
Reutilitzar els materials de les obres de construcció comporta evitar 40 tones de CO₂, l’equivalent al que generen 27 cotxes El passat 10 d’octubre es va presentar Redó al Gremi…
Salut mental joves

Parlem de salut mental amb l’Albert Alonso responsable de Situa’t

| Joves | One Comment
Parlem sobre salut mental especialment en joves amb l’Albert Alonso, psicòleg i actual responsable de l’espai Situa’t, un programa que pertany a Activa’t i on s’ofereix informació, orientació i acompanyament…
Bassa

Les conseqüències de la salut mental en el rendiment escolar dels i les joves

| Joves | No Comments
A SaóPrat entenem la salut mental com un dret humà i una condició necessària per al desenvolupament personal i comú, per aquest motiu, volem celebrar el Dia Mundial de la…
0 0 vots
Article Rating
Subscriu-te
Notificar de
0 Comments
Comentaris en línia
Veure tots el comentaris
Share This