Skip to main content

El casal d’estiu és una oportunitat per créixer a través del joc i d’activitats a l’aire lliure

El casal d’estiu és una oportunitat per créixer a través del joc i d’activitats a l’aire lliure, on els nens i nenes desperten la curiositat, descobreixen inquietuds, habilitats amagades i capacitats que ni imaginaven que tenien. 

Dins d’aquests espais informals de lleure educatiu, es promouen valors com el respecte a la diversitat, la tolerància, l’amistat, l’autoestima, la creativitat l’autonomia, la comunicació, la responsabilitat, l’escolta, la participació, la resolució de conflictes. 

casal d'estiu el prat

Dret a gaudir de les vacances

Tant és així, que la Declaració dels Drets dels Infants contempla la participació en activitats de lleure com un dret de tots els infants «sense excepció de cap mena o discriminació per motius de raça, de color, de sexe, de llengua, de religió, d’opinió política o d’altra índole, d’origen nacional o social, posició econòmica, de naixement o de qualsevol altra condició, ja sigui de l’infant mateix o de la seva família.»

En el període de vacances escolars i també en les tardes durant el curs és quan es fan més evidents i incrementen les desigualtats educatives, ja que les experiències vivencials entre uns infants i altres son completament diferents. 

Des del projecte SomRiu de Saó dirigit als infants entre els 4 i 16 anys treballem per la igualtat d’oportunitats i garantir l’accés de tots els infants als espais de lleure, inclusius i de caràcter universal.

Així és com durant el curs oferim diferents propostes d’activitats trimestrals: cuina, cine-forum, informàtica, esport, música, manualitats, etc. I durant l’estiu preparem un casal amb un munt d’activitats lúdiques i refrescants a l’aire lliure, creant un entorn segur, motivador i de participació, on tots els nens i nens son rebuts més enllà de la seva condició social.  

Programa d’estiu de Saó 

El Casal d’Estiu de Saó oferim 5 setmanes que inclouen esmorzar i dinar, i múltiples activitats com sortides a la platja, a la piscina, excursions, gimcanes per la ciutat, jocs d’aigua, tallers de cuina, esport i molt més! 

Un casal accessible per a totes les famílies

Al casal de Saó hi participen 70 infants i adolescents d’entre 3 i 16 anys del Prat de Llobregat.

Tots els infants i adolescents han de poder tenir temps per gaudir d’activitats de descoberta, experiències i oportunitats de lleure. La condició social no hauria de ser un impediment perquè els infants i joves puguin gaudir de l’estiu inolvidable. 

Beneficis del lleure a l’estiu

  1. Desconnectar de les pantalles i de la tecnologia que ens envolta. Passar temps amb altres per descobrir espais de cohesió grupal on millorar la convivència, on aprenen a relacionar-se de forma més directa i positiva.
  2. Desenvolupar habilitats socials i emocionals, obrim cercles a noves amistats i formant part de dinàmiques de grup que els ajudin en el seu futur.
  3. Gaudir de la natura, participar del casal d’estiu és l’oportunitat per estar en contacte directe amb la natura i la descoberta de l’entorn, es fomenta la consciència mediambiental.
  4. Compartir i col·laborar en tasques de la vida quotidiana, com pot ser parar taula. ordenar la seva habitació o tenir cura de les seves pertinences, perquè els joves, adolescents i joves puguin incentivar la responsabilitat i autonomia. 
  5. Sentir-se acompanyat en tot moment pels i les educadores amb el seu compromís i proximitat. , encara que estan fora de casa sense els pares i mares.
  6. Oferir una situació d’igualtats d’oportunitats, on poden realitat activitats de temps de lleure de qualitat, on es promou el benestar més enllà de condicions socials.

Si vols preguntar sobre el Casal d’Estiu de Saó, pots contactar directament amb l’Elena Muñoz, Coordinadora del Projectes Socioeducatius – elena.m@saoprat.net – t. 673 277 630

Articles relacionats

El grup de joves del LabCreatiu entren a l’estudi de Javier Mariscal

| #femSaó | No Comments
El grup de joves que estan realitzant la formació de disseny gràfic van visitar el passat 25 de gener, l'estudi que el polifacètic dissenyador Javier Mariscal té a Barcelona. Per…
joves del Prat

Des de Saó Prat acompanyem a més de 300 de joves en un any

| Joves | No Comments
Parlem amb la Melodie, la coordinadora dels projectes de joves de Saó Hola Melodie, podries dir-nos quina és la teva missió a SaóPrat? La meva missió a Saó és acompanyar…

Entrevista als responsables de l’Empresa d’Inserció

| Empresa d'Inserció | No Comments
El Jordi, la Berta i l’Olga estan al capdavant de les tres línies d’activitat de l’Empresa d’Inserció de SaóPrat, Reformes, Disseny i Neteja. Ens expliquen com va néixer l’Empresa d’Inserció…
Tallers d'alfabetització lingüística al Prat

Tallers d’Integració, un espai d’alfabetització lingüística i participació per a dones migrants

| Infància i família | No Comments
Avui parlem amb la Rosa i la Begonya, dues voluntàries i les impulsores del projecte Tallers d'Integració, espai d'alfabetització lingüística per afavorir la integració de les dones migrants Com van…
0 0 vots
Article Rating
Subscriu-te
Notificar de
0 Comments
Comentaris en línia
Veure tots el comentaris
Share This