Skip to main content

El casal d’estiu és una oportunitat per créixer a través del joc i d’activitats a l’aire lliure

El casal d’estiu és una oportunitat per créixer a través del joc i d’activitats a l’aire lliure, on els nens i nenes desperten la curiositat, descobreixen inquietuds, habilitats amagades i capacitats que ni imaginaven que tenien. 

Dins d’aquests espais informals de lleure educatiu, es promouen valors com el respecte a la diversitat, la tolerància, l’amistat, l’autoestima, la creativitat l’autonomia, la comunicació, la responsabilitat, l’escolta, la participació, la resolució de conflictes. 

casal d'estiu el prat

Dret a gaudir de les vacances

Tant és així, que la Declaració dels Drets dels Infants contempla la participació en activitats de lleure com un dret de tots els infants «sense excepció de cap mena o discriminació per motius de raça, de color, de sexe, de llengua, de religió, d’opinió política o d’altra índole, d’origen nacional o social, posició econòmica, de naixement o de qualsevol altra condició, ja sigui de l’infant mateix o de la seva família.»

En el període de vacances escolars i també en les tardes durant el curs és quan es fan més evidents i incrementen les desigualtats educatives, ja que les experiències vivencials entre uns infants i altres son completament diferents. 

Des del projecte SomRiu de Saó dirigit als infants entre els 4 i 16 anys treballem per la igualtat d’oportunitats i garantir l’accés de tots els infants als espais de lleure, inclusius i de caràcter universal.

Així és com durant el curs oferim diferents propostes d’activitats trimestrals: cuina, cine-forum, informàtica, esport, música, manualitats, etc. I durant l’estiu preparem un casal amb un munt d’activitats lúdiques i refrescants a l’aire lliure, creant un entorn segur, motivador i de participació, on tots els nens i nens son rebuts més enllà de la seva condició social.  

Programa d’estiu de Saó 

El Casal d’Estiu de Saó oferim 5 setmanes que inclouen esmorzar i dinar, i múltiples activitats com sortides a la platja, a la piscina, excursions, gimcanes per la ciutat, jocs d’aigua, tallers de cuina, esport i molt més! 

Un casal accessible per a totes les famílies

Al casal de Saó hi participen 70 infants i adolescents d’entre 3 i 16 anys del Prat de Llobregat.

Tots els infants i adolescents han de poder tenir temps per gaudir d’activitats de descoberta, experiències i oportunitats de lleure. La condició social no hauria de ser un impediment perquè els infants i joves puguin gaudir de l’estiu inolvidable. 

Beneficis del lleure a l’estiu

  1. Desconnectar de les pantalles i de la tecnologia que ens envolta. Passar temps amb altres per descobrir espais de cohesió grupal on millorar la convivència, on aprenen a relacionar-se de forma més directa i positiva.
  2. Desenvolupar habilitats socials i emocionals, obrim cercles a noves amistats i formant part de dinàmiques de grup que els ajudin en el seu futur.
  3. Gaudir de la natura, participar del casal d’estiu és l’oportunitat per estar en contacte directe amb la natura i la descoberta de l’entorn, es fomenta la consciència mediambiental.
  4. Compartir i col·laborar en tasques de la vida quotidiana, com pot ser parar taula. ordenar la seva habitació o tenir cura de les seves pertinences, perquè els joves, adolescents i joves puguin incentivar la responsabilitat i autonomia. 
  5. Sentir-se acompanyat en tot moment pels i les educadores amb el seu compromís i proximitat. , encara que estan fora de casa sense els pares i mares.
  6. Oferir una situació d’igualtats d’oportunitats, on poden realitat activitats de temps de lleure de qualitat, on es promou el benestar més enllà de condicions socials.

Si vols preguntar sobre el Casal d’Estiu de Saó, pots contactar directament amb l’Elena Muñoz, Coordinadora del Projectes Socioeducatius – elena.m@saoprat.net – t. 673 277 630

Articles relacionats

Depressió a l'adolescència

Depressió a l’adolescència i l’impacte en el seu futur

| Joves | No Comments
Segons l’OMS, el 50% dels trastorns de salut mental apareixen en l’adolescència, abans dels 14 anys. En aquest context, la depressió pot convertir-se en un obstacle important per al desenvolupament…
Emancipació dels joves

Parlem del futur dels i les joves

| Actualitat, Joves | No Comments
Recentment, vam tenir l'oportunitat de participar en el programa «Ningú és perfecte» amb Sandra López de «elprat.ràdio», on vam presentar els projectes Ocell de Foc i PatiPami de SaóPrat, i…

Entrevista a la Maxi, sobre SaóNeteja i el taller de Bella Aurora

| Empresa d'Inserció | No Comments
«Ha cambiado todo, todo para bien. Antes me estaba hundiendo, no quería salir ni arreglarme. Ahora tengo más ánimo, voy a trabajar, a pasear, a tomar algo con las amigas.»…

SaóNeteja visita el laboratori de Bella Aurora

| #femSaó, Actualitat | No Comments
L'equip de Saó Neteja va participar en un taller realitzat amb els laboratoris Bella Aurora El nostre equip de SaóNeteja van gaudir d'una jornada molt especial a les instal·lacions de…
0 0 vots
Article Rating
Subscriu-te
Notificar de
0 Comments
Comentaris en línia
Veure tots el comentaris