Skip to main content

Recentment, vam tenir l’oportunitat de participar en el programa «Ningú és perfecte» amb Sandra López de «elprat.ràdio», on vam presentar els projectes Ocell de Foc i PatiPami de SaóPrat, i va donar peu per parlar sobre la salut mental dels i les joves.

La Maria, educadora de l’Àrea de Joves de SaóPrat, va compartir detalls sobre el projecte PatiPami i com s’ha integrat el projecte Ocell de Foc. També va parlar en Javier, un jove que participa en els projectes Ocell de Foc i PatiPami tant en la part d’acompanyament individual com en les activitats grupals i comunitàries.

Objectius dels projectes

Els projectes gestionats per l’associació, PatiPami i Ocell de Foc, es dediquen a acompanyar i orientar joves entre 16 i 29 anys que tenen dificultats per trobar feina, estudiar o afrontar els seus problemes personals. Amb un equip format per l’Andrea, la Paula, la Maria i la coordinadora Fabiana, es posa èmfasi en identificar les necessitats dels i les joves oferint el suport necessari.

Diversitat de necessitats dels joves

Les persones joves que accedeixen al projecte PatiPami de SaóPrat presenten una àmplia gamma de necessitats. Algunes busquen formació, altres necessiten suport emocional i molts acaben aconseguint la inserció laboral. La flexibilitat del projecte permet adaptar-se a les necessitats variables dels i les joves al llarg del seu recorregut.

L’itinerari del projecte és de 14 hores d’acompanyament individual, però aquesta xifra és molt flexible. Alguns i algunes joves poden assolir els seus objectius en menys temps, mentre que altres necessiten una atenció més extensa. L’associació es compromet a adaptar-se a les necessitats individuals de cada jove.

Acompanyament emocional

La Maria destaca que l’acompanyament emocional no és clínic ni està vinculat a medicaments o diagnòstics. El projecte s’estructura en tres eixos: l’individual, amb tutories personalitzades; el grupal, mitjançant tallers i activitats; i el comunitari, fomentant la participació en la societat.

En Javier, participant del projecte PatiPami, ens explica que durant les tutories individuals es tracten problemes personals com l’autoconfiança i s’ofereix ajuda per buscar cursos i feina. Aquesta interacció personal proporciona un espai segur per abordar qüestions importants per al desenvolupament de les persones joves.

En un context social cada vegada més complex, l’acompanyament i orientació de les persones joves es converteix en una tasca crucial per garantir el seu futur. La col·laboració i el suport de la comunitat són essencials per assegurar que aquests i aquestes joves puguin aconseguir un futur millor i sobretot assolir l’autonomia necessària per a la vida adulta.

Amb aquesta dedicació i enfocament integral, SaóPrat continua creixent i fent una diferència significativa en les vides de les persones joves, en especial aquelles que es troben en situació de risc d’exclusió social.

Agraïm a Sandra López i «elprat.ràdio» per oferir-nos la possibilitat de difondre la nostra tasca.

Us deixem el link al web per escoltar l’entrevista sencera: https://www.elprat.digital/radio/ningu-es-perfecte-119/

Articles relacionats

Depressió a l'adolescència

Depressió a l’adolescència i l’impacte en el seu futur

| Joves | No Comments
Segons l’OMS, el 50% dels trastorns de salut mental apareixen en l’adolescència, abans dels 14 anys. En aquest context, la depressió pot convertir-se en un obstacle important per al desenvolupament…
Emancipació dels joves

Parlem del futur dels i les joves

| Actualitat, Joves | No Comments
Recentment, vam tenir l'oportunitat de participar en el programa «Ningú és perfecte» amb Sandra López de «elprat.ràdio», on vam presentar els projectes Ocell de Foc i PatiPami de SaóPrat, i…

Entrevista a la Maxi, sobre SaóNeteja i el taller de Bella Aurora

| Empresa d'Inserció | No Comments
«Ha cambiado todo, todo para bien. Antes me estaba hundiendo, no quería salir ni arreglarme. Ahora tengo más ánimo, voy a trabajar, a pasear, a tomar algo con las amigas.»…

SaóNeteja visita el laboratori de Bella Aurora

| #femSaó, Actualitat | No Comments
L'equip de Saó Neteja va participar en un taller realitzat amb els laboratoris Bella Aurora El nostre equip de SaóNeteja van gaudir d'una jornada molt especial a les instal·lacions de…
0 0 vots
Article Rating
Subscriu-te
Notificar de
0 Comments
Comentaris en línia
Veure tots el comentaris