#LaMiradaSaó

Construir un món liderat per persones compromeses amb sentit de la comunitat i amb recursos per treballar pel bé comú.

Transformació social a través de l’acompanyament als infants, joves i famílies que els permeti sortir de la situació de vulnerabilitat i esdevenir part de la ciutadana activa.

Formar part d’un teixit socioeconòmic possibilitador en el qual estiguin garantits els drets i la igualtat d’oportunitats de tothom.

Orientació a la persona

La nostra intenció és la millora de les condicions i oportunitats de futur basades en les seves necessitats reals.

Equitat

Identifiquem i treballem en les mesures necessàries perquè totes les persones rebin un tracte que els permeti obtenir les mateixes oportunitats sense cap mena de discriminació.

Honestedat

La nostra activitat és el reflex dels nostres valors, fidels al nostre compromís amb totes les persones que formen part de l’associació.

Compromís

Amb la transformació social, l’orientació a les persones, la defensa dels drets i l’accés d’oportunitats per garantir les necessitats i expectatives d’infants, joves i adults.

SaóPrat estem inscrits des del 29 de desembre del 2004 al Registre d’Associacions de la Generalitat amb el núm.29941 de la secció primera del registre de Barcelona. I som una entitat declarada d’utilitat pública des del 28 de setembre del 2015.

L’associació SaóPrat va néixer l’any 2004 impulsada per 3 institucions religioses – Concepcionistes, Teresianes i Maristes – que des de l’any 1992 participaven activament en els barris de Sant Cosme i Sant Jordi-Ribera Baixa del Prat de Llobregat desenvolupant tasques de voluntariat vinculades a l’educació i la construcció ciutadana.

Des de l’inici es va treballar per donar respostes a les problemàtiques de fracàs escolar i de manca d’oportunitats dels joves expulsats del sistema.

Una de les primeres activitats va ser el Centre Obert com a evolució del reforç educatiu que ja es feia a l’associació de veïns. 

L’any 2006 es van iniciar els projectes dedicats a l’orientació, acompanyament i formació laboral dels joves i el 2007 es va crear l’Empresa d’Inserció com a peça innovadora i educativa per enriquir els itineraris dels joves. 

Posteriorment, es van posar en marxa els programes d’inserció laboral en els que participen adults amb dificultats per accedir al mercat laboral.

Saó ha continuat ideant nous projectes com a resposta de les necessitats socials emergents, evolucionant i creant noves maneres d’acompanyar els joves en el seu camí de recuperació de motivacions i creixement personal. 

Ja hem acompanyat més de 5.000 persones i actualment tenim 11 projectes actius des dels quals acompanyem anualment més de 900 persones.

Som un equip format per persones de diferents perfils: educadores, treballadores socials, tècniques de manteniment, cuineres, dissenyadores, administratives, economistes, mestres i voluntàries que treballem en la construcció d’una societat més justa i igualitària.

En cas de voler-se posar en contacte amb alguna de les persones que formen part de la junta, cal escriure a saoprat@saoprat.net

Junta Directiva

La junta directiva està conformada per tres persones que ostenten els càrrecs de presidenta, secretari i tresorer i que representen les institucions fundadores. Els socis de l’assemblea la formen sis persones sòcies que són representants d’aquestes mateixes institucions.
presidenta_sao
Presidenta

M. Eulàlia Freixas

Tota la meva vida sempre dedicada a l’educació d’infants i joves, amb molta alegria i vocació educadora

Missionera de la Immaculada Concepció. Llicenciada en Ciències de l’Educació, Pedagogia en Especialitat d’Organització i Direcció Escolar. Tota la meva vida sempre dedicada a l’educació d’infants i joves, amb molta alegria i vocació educadora.

Actualment, acompanyo una comunitat de germanes grans i malaltes de la meva congregació; acompanyament que faig amb molta joia i dedicació, veneració i agraïment a l’entrega sense límits de les meves germanes a la vida missionera en bé d’un món més humà i més fratern.

Formo part de la Junta de Saó des dels seus inicis, quan les Congregacions de Teresianes, Maristes i nosaltres, Missioneres de la Immaculada Concepció, vàrem decidir unir forces, fundant Saó per donar resposta des d’una dedicació educativa, als infants i joves més febles del Prat.

Secretaria_sao
Secretària

Catalina González

Vaig tenir la sort de compartir la gestació, creació i primers anys de Saó

Teresiana. Llicenciada en Ciències Religioses i diplomada en Educació Social. Reconec a la meva història personal que m’he desenvolupat en ambients on m’han acompanyat a
créixer descobrint les meves possibilitats, fortaleses i limitacions, en relació amb mi mateixa, els altres i l’entorn. Des d’aquesta experiència he intentat i intento seguir la meva vocació educadora en àmbits i espais on es construeixen camins i oportunitats amb les persones vulnerades de la nostra societat, especialment infants, adolescents i joves.

Vaig tenir la sort de compartir la gestació, creació i primers anys de Saó, prestant primer el servei com a directora (fins a l’agost de 2017) i actualment com a secretària de l’associació i administradora de l’empresa d’inserció. Comparteixo aquestes tasques amb altres dintre de l’acció social de les Teresianes a Europa.

tresorer_sao
Tresorer

Marcelo Montori

Des de jove lligat a intervencions d’acompanyament i de créixer amb persones

Primer en el lleure educatiu, passant a la docència sense deixar el lleure educatiu, per acabar decidint-me per intervencions socioeducatives en diferents tasques: educador, coordinació, direcció, innovació de projectes. En l’àmbit socioeducatiu m’he orientat prioritàriament al treball amb adolescents i joves tant en espais de prevenció, de protecció com de promoció.

Treballo i visc des del convenciment que tothom es mereix una segona oportunitat; i una tercera, i una quarta… i les que cada jove necessiti, atenent al jove procurant sempre un espai acollidor.

A Saó vaig participar del somni des del 2002, la creació el 2004, els primers passos i la consolidació fins al 2020 que deixo de treballar a l’entitat per prestar un servei diferent des de la Junta Directiva.

La meva formació ha anat sempre lligada al món educatiu i socioeducatiu (mestre, llicenciat en filosofia i teologia, educador social habilitat), continuant, després, en formacions lligades a la gestió d’equips i a la sistematització dels processos.

Equip Directiu

Direcció

Marta Jori

direccio@saoprat.net

Direcció

Bio

empresa d'insercio
Sotsdirecció

Jordi Ibáñez

j.ibanez@saoprat.net

Des del 2015 coordinant l’Àrea de Construcció i Reformes de l’empresa d’inserció de Saó

Arquitecte Tècnic de formació, compromès amb l’economia social solidària, inclusiva i responsable, convençut que les oportunitats laborals que generem a l’empresa d’inserció contribueixen a la justícia social.

Des del 2015 coordinant l’Àrea de Construcció i Reformes de l’empresa d’inserció, acompanyant en el seu aprenentatge i apoderament als joves i adults que formen l’equip de producció perquè tinguin un futur millor, alhora que donem resposta a les necessitats dels nostres clients, d’una manera propera i eficaç.

Anteriorment, m’he dedicat a la gestió de projectes en el sector de la construcció. Emprendiment Social IESE (2011), Diplomat en Arquitectura Tècnica – UPC

coordinació joves
Cap de Projectes

Melodie Adan

melodie.a@saoprat.net

Des de l’any 2012 formo part de la família de SaóPrat

Sóc educadora social de professió (UB 2006-2009) i de vocació. El meu motor és el de generar un canvi positiu en aquelles persones i col·lectius que la societat en si mateixa vulnera, estigmatitza, oblida i margina.

Des de l’any 2012 formo part de la família de SaóPrat. Compto amb més de 10 anys d’experiència acompanyant i fent intervenció directa amb infants, joves i les seves famílies del Prat de Llobregat, i he treballat més de 8 anys al barri de Sant Cosme.

Des del 2018 estic coordinant i acompanyant als equips dels projectes socioeducatius adreçats a adolescents i joves i també gestiono i acompanyo a les persones voluntàries de l’entitat.

A més compto amb formació específica en intervenció socioeducativa en l’àmbit de la infància, adolescència i joventut (UNED 2012-2013) i actualment estic cursant l’últim any del postgrau en Creación y Liderazgo de Redes para el Éxito Educativo en Contextos de Alta Complejidad (Universitat Blanquerna-URL 2021-2022).

Cap d'Administració

Khalid Korrie

k.korrie@saoprat.net

Cap d’Administració

Bio

Coordinacions Associació

infància i famílies
Infància i família

Elena Muñoz

elena.m@saoprat.net

Vinculada a l’associació SaóPrat des de fa més de 10 anys

Educadora social de formació i amb molta vocació.

Vinculada a l’associació SaóPrat des de fa més de 10 anys.Vaig començar la meva trajectòria com educadora social en diferents projectes de l’entitat (Centre Obert, Reforç educatiu Bassa…) i l’any 2018 vaig coordinar el projecte centre obert i el casal d’estiu.

Des del setembre del 2019 estic liderant i  acompanyant diferents equips com a coordinadora de l’àrea d’infància. Unes de les meves funcions principals són les de dissenyar i impulsar conjuntament amb l’equip noves propostes que generin respostes adequades a les necessitats sentides dels nens/as, les seves famílies i l’entorn i acompanyar a l’equip de professionals creant un entorn de treball positiu, sa i inspirador.

Actualment cursant el màster universitari en creació i lideratge de xarxes per l’èxit educatiu en contextos d’alta complexitat, Universitat Ramon Llull. He realitzat un Postgrau expert/a coaching educatiu. Escola de postgrau en psicologia i psiquiatria, Postgrau expert/a atenció socioeducativa en dificultats socials a l’Escola universitària Exitae i Diplomada en educació social.

Joventut

Fabiana Pons

f.pons@saoprat.net

Per mi l’educació té el poder transformador de realitats i ha de ser el motor del canvi social

Graduada en educació-magisteri (UB 2011-2015) i màster en psicopedagogia (UB 2019-2020). Formació en pedagogia sistèmica. Durant el curs 2021-2022 vaig cursar el màster universitari en creació i lideratge de xarxes per l’èxit educatiu en contextos d’alta complexitat (Blanquerna-URL).

Vaig començar en el lleure educatiu des de molt jove i formo part de l’equip de Saó des de fa més de 7 anys. A l’inici com a educadora social del projecte de reforç educatiu i Bassa. Des de diferents projectes vaig estar acompanyant a infants, adolescents i joves del territori en les seves trajectòries.

Des de l’any 2017 coordino els projectes de suport educatiu i actualment sóc la coordinadora dels projectes de l’àrea de Joventut. Projectes que acompanyen a adolescents i joves a ser independents des de l’autolideratge i l’autogestió, posant el focus en identificar les seves necessitats i potencialitats a nivell personal sense prendre de vista la comunitat.

Per mi l’educació des de totes les seves vessants, té el poder transformador de realitats i ha de ser el motor del canvi social, impulsant a les persones més vulnerables a la recerca de noves oportunitats, esdevenint ciutadans actius i amb pensament propi. La xarxa com a element clau en tot aquest procés, i amb el convenciment propi de que és possible.

La meva passió i vocació és acompanyar als equips i a les persones que fan possible el canvi, aquelles que treballen cada dia per fer que els projectes siguin reals des de la motivació i el compromís.

coordinació joves
Ocupació

Melodie Adan

melodie.a@saoprat.net

Des de l’any 2012 formo part de la família de SaóPrat

Sóc educadora social de professió (UB 2006-2009) i de vocació. El meu motor és el de generar un canvi positiu en aquelles persones i col·lectius que la societat en si mateixa vulnera, estigmatitza, oblida i margina.

Des de l’any 2012 formo part de la família de SaóPrat. Compto amb més de 10 anys d’experiència acompanyant i fent intervenció directa amb infants, joves i les seves famílies del Prat de Llobregat, i he treballat més de 8 anys al barri de Sant Cosme.

Des del 2018 estic coordinant i acompanyant als equips dels projectes socioeducatius adreçats a adolescents i joves i també gestiono i acompanyo a les persones voluntàries de l’entitat.

A més compto amb formació específica en intervenció socioeducativa en l’àmbit de la infància, adolescència i joventut (UNED 2012-2013) i actualment estic cursant l’últim any del postgrau en Creación y Liderazgo de Redes para el Éxito Educativo en Contextos de Alta Complejidad (Universitat Blanquerna-URL 2021-2022).

Coordinacions Empresa d’Inserció

coordinacio insercio laboral
Relació amb empreses i Coordinació general

Olga Valls

olga.valls@saoprat.net

Des del 2016 formo part de l’equip de Saó

Inicialment com a prospectora i actualment com a coordinadora del projecte d’ocupació i de la línia de neteja de l’Empresa d’Inserció. 
Tinc una trajectòria professional anterior de més de 15 anys com a cap de projectes en l’àmbit de la innovació tecnològica (certificat ITIL), de la gestió empresarial (proveïdors, clients, seguiment compliments SLA’s, etc) i de la gestió d’equips professionals.
La meva motivació per ser part del canvi i construir una societat inclusiva, m’ha portat a cursar el Grau de Psicologia a la UOC.
Reformes

Fran Casado

f.casado@saoprat.net

Coordinació

Bio

Disseny I Comunicació

Berta López

b.lopez@saoprat.net

Coordinació

Bio

Fem xarxa

Fem una aposta decidida per la comunitat i la promoció del territori, a través de l’economia social, solidària i el desenvolupament sostenible. Formem part i participem en:

Taula d’Infància del Prat de Llobregat
Taula Comunitària de Sant Cosme
Consell Municipal de Salut del Prat de Llobregat
Taula d’Economia Social del Prat de Llobregat
Taula de Participació Social de Catalunya
Consell Municipal de Serveis Socials
Consell Municipal de la Dona
Taula de Voluntariat del Prat de Llobregat
Taula de Nova Ciutadania del Prat de Llobregat
Xarxa Jove Barcelona, del Consorci de Serveis Socials de Barcelona

SaóPrat som una entitat transparent i responsable amb el finançament que rebem, tant públic com privat, que ens permet poder desenvolupar els nostres projectes.

Dades del curs 2022-23

Total ingressos  …………………………………. 1.270.199,57 €

Total despeses …………………………………… 1.269.681,50

Resultat de l’exercici ………………………… 518,07 €

Per cada euro que s’aporta a l’associació, en retornem 3,13 € a la societat.

Amb el suport de

Formar part del Programa TRFO dona oportunitats d’inserció laboral a joves en situació de vulnerabilitat

Suetí és un projecte cofinançat per la Fundació LaCaixa

Aquest curs s’ha completat el procés de reflexió estratègica, en el que han participat totes les persones treballadores de l’associació, tant en la fase de diagnosi i escolta com en la fase de decisió i concreció de les línies de treball.

Joves

Generar un espai físic que els joves puguin apropiar-se i des del que generin propostes i activitats comunitàries i transformadores i que alhora siguin facilitadores dels seus processos de desenvolupament personal, amb l'acompanyament de les professionals de Saó.

Salut mental

Generar un projecte focalitzat en l'atenció a les problemàtiques de salut mental que presenten moltes de les nostres usuàries, amb atenció psicosocial especialitzada, propera i periòdica que complementi la intervenció socioeducativa que es fa des dels projectes actuals.

Interseccionalitat

Incorporem a la nostra metodologia d'intervenció socioeducativa la perspectiva interseccional amb l'eix escollit: diversitat cultural i d'origen, per tal d'evitar que la diversitat esdevingui desigualtat.

Sostenibilitat

Enfortir la sostenibilitat des de 3 eixos; des del tècnic amb formació, cohesió, cura i motivació de les persones que formen Saó; des de l'econòmic diversificant les fonts d’ingressos tot incrementant les captacions privades i la generació de recursos propis; i des del mediambiental, prenent consciència de la nostra activitat i minorant el seu impacte.

Compromesos amb
els Objectius de Desenvolupament
Sostenible (ODS)

ODS1
ODS 3
ODS4
ODS5
OD8
ODS17

D’aquí al 2030 volem assegurar que totes les nenes i tots els nens poden acabar l’ensenyament primari i secundari, amb resultats d’aprenentatge pertinents i efectius.

Treballem per aconseguir la feina plena i productiva i el treball decent per a totes les dones i els homes, inclosos els joves i les persones amb discapacitat, així com la igualtat de remuneració per treball d’igual valor.

Volem assegurar l’accés igualitari de tots els homes i dones a una formació tècnica, professional i superior de qualitat, inclosa l’ensenyament universitari.

Fomentem i promovem la constitució d’aliances eficaces a les esferes pública, públic-privada i de la societat civil, aprofitant l’experiència i les estratègies d’obtenció de recursos de les aliances.

Dades de l’empresa d’inserció

L’Associació SaoPrat és soci únic de l’empresa i l’administradora és Catalina González.

Certificacions

Cerquem la màxima qualitat, analitzem i avaluem els nostres processos de manera continua. Tenim la Certificació de Qualitat ISO 9001:2015 certificada per l’empresa SGS.

SGS

Troba’ns!

Avinguda del Canal, 110
08820 El Prat de Llobregat

Metro El Prat Estació
Rodalies El Prat Estació

Contacta’ns

tel. 93 479 23 78

saoprat@saoprat.net

Horari d’atenció:
dilluns a divendres de 9 a 18h.