Skip to main content

La situació de pandèmia que estem vivim actualment, causada per la Covid, ha augmentat les desigualtats i ha agreujat situacions de persones que partien d’una situació socioeconòmica vulnerable.

Des del projecte d’acompanyament a la inserció laboral estem atenent a 89 persones, de les quals el 58% són dones, el 45% són menors de 29 anys, i d’aquestes, el 65% són noies.

L’Ajuntament del Prat també ha fet una diagnosi a setembre del 2020, on ens mostra que el 56,1% de la població aturada són dones, amb una taxa d’atur del 14,9%. El 79,52% de l’atur es registra en el sector serveis i el 74% de les persones aturades només tenen l’ensenyament obligatori. Totes les dades mostren, doncs, que les dones segueixen sent el col·lectiu més vulnerable quan parlem d’ocupació.

Aquesta situació ens porta a repensar el projecte, reorganitzar-nos i trobar metodologies diferents per tal que l’accés a la feina de les dones no sigui un objectiu impossible. Així ha nascut aquest setembre “Treball en Femení: preparar-se per trobar feina en temps de Covid”, un projecte dirigit a 30 dones, per donar-los les eines necessàries perquè puguin trobar feina i participar en el mercat laboral.

Un espai d’apoderament per a la dona, on es busca millorar les seves competències transversals i digitals, potenciar les seves capacitats, aprofundir en l’autoconeixement i guanyar autoestima i seguretat, amb l’objectiu que puguin actuar amb més determinació i coneixement a l’hora de buscar feina, superar una entrevista de selecció, adaptar-se en diferents entorns i climes laborals i desenvolupar les tasques encomanades. Durant l’octubre hem iniciat l’acompanyament del primer dels 5 grups previstos d’entre 6 i 8 dones, amb una durada de 2 mesos i mig.

La Lídia és una de les participants al projecte. Al març li anaven a fer un contracte que no es va poder materialitzar per la irrupció de la pandèmia. Però no està disposada a llençar la tovallola. Diu que la situació i l’edat no l’hi juguen a favor, però que participar en el projecte l’ajuda a reforçar competències i a sentir-se més segura a l’hora de buscar feina i presentar-se a les entrevistes.

Quan li demanem que descrigui amb tres paraules les dues primeres setmanes d’estada en el projecte diu “il·lusió, agraïment i ganes”. Queden encara setmanes per endavant i creiem que aquest itinerari acabarà amb èxit.

Articles relacionats

bretxa salarial de gènere

La bretxa salarial és més que el fet que les dones treballen menys hores

| Ocupació | No Comments
Segons consta al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya la bretxa salarial de gènere, és un indicador que mesura la diferència entre els salaris dels homes i de…
insercio laboral El Prat

Entrevista amb Olga Valls, responsable de projectes d’inserció laboral

| Ocupació | No Comments
Al voltant del 30% de les persones que participen en el projecte d'inserció i prospecció aconsegueixen una oportunitat laboral. Parlem amb Olga Valls, coordinadora del projecte d'inserció laboral, perquè ens…

SaóPrat i CEPES junts per l’inserció laboral

| Ocupació | No Comments
Des de la nostra empresa d’inserció i el projecte d’ocupació laboral acompanyem les persones en la recerca de feina per garantir l'inserció laboral Més que ocupabilitat Acompanyem les persones perquè…
ocupacio laboral el prat

Treball en femení, trobar feina en temps de Covid

| Ocupació | No Comments
La situació de pandèmia que estem vivim actualment, causada per la Covid, ha augmentat les desigualtats i ha agreujat situacions de persones que partien d’una situació socioeconòmica vulnerable. Des del…
5 1 vota
Article Rating
Subscriu-te
Notificar de
0 Comments
Comentaris en línia
Veure tots el comentaris
Share This