Skip to main content

La situació de pandèmia que estem vivim actualment, causada per la Covid, ha augmentat les desigualtats i ha agreujat situacions de persones que partien d’una situació socioeconòmica vulnerable.

Des del projecte d’acompanyament a la inserció laboral estem atenent a 89 persones, de les quals el 58% són dones, el 45% són menors de 29 anys, i d’aquestes, el 65% són noies.

L’Ajuntament del Prat també ha fet una diagnosi a setembre del 2020, on ens mostra que el 56,1% de la població aturada són dones, amb una taxa d’atur del 14,9%. El 79,52% de l’atur es registra en el sector serveis i el 74% de les persones aturades només tenen l’ensenyament obligatori. Totes les dades mostren, doncs, que les dones segueixen sent el col·lectiu més vulnerable quan parlem d’ocupació.

Aquesta situació ens porta a repensar el projecte, reorganitzar-nos i trobar metodologies diferents per tal que l’accés a la feina de les dones no sigui un objectiu impossible. Així ha nascut aquest setembre “Treball en Femení: preparar-se per trobar feina en temps de Covid”, un projecte dirigit a 30 dones, per donar-los les eines necessàries perquè puguin trobar feina i participar en el mercat laboral.

Un espai d’apoderament per a la dona, on es busca millorar les seves competències transversals i digitals, potenciar les seves capacitats, aprofundir en l’autoconeixement i guanyar autoestima i seguretat, amb l’objectiu que puguin actuar amb més determinació i coneixement a l’hora de buscar feina, superar una entrevista de selecció, adaptar-se en diferents entorns i climes laborals i desenvolupar les tasques encomanades. Durant l’octubre hem iniciat l’acompanyament del primer dels 5 grups previstos d’entre 6 i 8 dones, amb una durada de 2 mesos i mig.

La Lídia és una de les participants al projecte. Al març li anaven a fer un contracte que no es va poder materialitzar per la irrupció de la pandèmia. Però no està disposada a llençar la tovallola. Diu que la situació i l’edat no l’hi juguen a favor, però que participar en el projecte l’ajuda a reforçar competències i a sentir-se més segura a l’hora de buscar feina i presentar-se a les entrevistes.

Quan li demanem que descrigui amb tres paraules les dues primeres setmanes d’estada en el projecte diu “il·lusió, agraïment i ganes”. Queden encara setmanes per endavant i creiem que aquest itinerari acabarà amb èxit.

Articles relacionats

El speed dating laboral, una oportunitat per als i les participants dels projectes d’ocupació de Saó

| Actualitat, Ocupació | No Comments
Què és el speed dating laboral o speed interview? El speed dating laboral, o job datingspeed consisteix en realitzar entrevistes laborals ràpides de 5 - 10 minuts aproximadament, on els…
bretxa salarial de gènere

La bretxa salarial és més que el fet que les dones treballen menys hores

| Ocupació | No Comments
Segons consta al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya la bretxa salarial de gènere, és un indicador que mesura la diferència entre els salaris dels homes i de…
insercio laboral El Prat

Entrevista amb Olga Valls, responsable de projectes d’inserció laboral

| Ocupació | No Comments
Al voltant del 30% de les persones que participen en el projecte d'inserció i prospecció aconsegueixen una oportunitat laboral. Parlem amb Olga Valls, coordinadora del projecte d'inserció laboral, perquè ens…

SaóPrat i CEPES junts per l’inserció laboral

| Ocupació | No Comments
Des de la nostra empresa d’inserció i el projecte d’ocupació laboral acompanyem les persones en la recerca de feina per garantir l'inserció laboral Més que ocupabilitat Acompanyem les persones perquè…
5 1 vota
Article Rating
Subscriu-te
Notificar de
0 Comments
Comentaris en línia
Veure tots el comentaris
Share This